Babygebaren (ouders)

Babygebaren* is het ondersteunen van de gesproken taal met gebaren. Een baby kan gemiddeld pas rond de 18 maanden praten maar hij kan al veel eerder via gebaren communiceren.

Wat is baby- en kindgebaren

Om je mond te kunnen bewegen om te praten moet je fijne motoriek goed ontwikkeld zijn. Om te kunnen gebaren hoef je alleen je vingers, handen en armen te kunnen bewegen, dit valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld, waardoor hij eerder met zijn handen kan praten (gebarentaal) dan met zijn mond (gesproken taal).

Tussen de 6 en 9 maanden is het kind voldoende ontwikkeld om de omgeving te kunnen waarnemen. Denk bijvoorbeeld aan bus in de stand of een hondje op een speel veld. Een kind wil graag vertellen wat het allemaal meemaakt. Door het gebruiken van babygebarenl hebben jullie samen de mogelijkheid om hierover te communiceren!

Enkele voordelen zijn:

  1. Je kind wordt beter begrepen en huilt minder omdat hij zonder woorden toch kan vertellen wat hij/zij wil.
  2. Je kind leert sneller praten omdat het taalverwervingsproces vroeger in gang wordt gezet.
  3. Vanaf 6 maanden kun je al beginnen met het leren van gebarentaal aan je kind.

*  babygebaren is niet alleen bedoelt voor baby's, maar is gebarentaal bedoeld voor jonge kinderen; baby’s, peuters en kleuters.

Lessen

Lessen duren 1,5 uur en zijn bedoeld voor Vaders, Moeders, Opa's, Oma's en andere verzorgers die graag met hun (klein)kind willen communiceren voor dat hij/zij kan praten. Wij bieden 2 type cursussen: 

  • Introductieworkshop
  • Volledige cursus van 3 lessen

 

Introductieworkshop

Tijdens de introductie workshop (1,5 uur)leert u meer over de achtergrond van babygebaren daarnaast leren we 25-30 gebaren. Hiermee heeft u de basis van babygebaren geoefend. Als u na de introductieworkshop de volledige workshop wilt volgen kunt u de vervolglessen aanschaffen.

Volledige cursus

De volledige cursus start met de introductieworkshop. Tijdens de twee vervolg dagen, gaan we nog iets dieper in op de theorie, leren we extra gebaren zodat u er in totaal rond de 50-60 kent na afloop van de cursus. Tijdens deze lessen nemen we ook veel tijd om de geleerde gebaren te oefenen op een interactieve manier (o.a. via babygebaren memory). Bij deze cursus krijgt u gratis een boekje met basisgebaren (t.w.v €7,95). 

Prijs

Introductieworkshop €25,-
Vervolgcursus 2 lessen €45,-, inclusief basisgebaren boekje (t.w.v €7,95)

 

Aanvullende informatie

Over mij

Gediplomeerd pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau-4), docent peuterdans en docent baby- en kindgebaren. 

Ik geloof dat elk kind zijn eigen verhaal moet kunnen vertellen. Daarom richt ik me met childstale op activiteiten die het kind en de ouders helpen in de ontwikkeling van het kind.

 

Contact informatie

Child's tale
Gosia Prusak-Zanen
Velazquezstraat 14
1328 WB Almere

E-mail: gosia@childstale.nl
Tel: 0628853342
www: http://www.childstale.nl

 

Back to top