Met baby- en kindgebaren leert u uw pedagogisch medewerkers hoe zij baby's en peuters kunnen leren te gebaren. Stimuleert de ontwikkeling van het kind en helpt u pedagogisch medewerkers jonge kinderen te begrijpen.

Wat is baby- en kindgebaren

Tijdens deze verkorte cursus babygebaren leren pedagogisch medewerkers hoe zij baby- en kindgebaren in de kinderopvang kunnen inzetten. Deze verkorte cursus duurt 2 uur, en bevat ongeveer 25 gebaren en een toelichting van de pedagogische relevantie van babygebaren. De inhoud van de workshop is afgestemd op de specifieke behoefte van de kinderopvang.

Naast het leren van basisgebaren is het ook mogelijk dat de workshop rondom een thema gegeven wordt:

-         Verzorging

-         Buitenleven

-         Pret maken (spelen en feest)

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers die werken op een kinderdagverblijf en gastouders.

Maximale groepsgrote +- 12 personen.

Deelname en inschrijving

De training wordt op de kinderopvang locatie verzorgd. Op de locatie moet een beamer aanwezig zijn (in overleg kan de trainer ook zelf een beamer verzorgen tegen meerprijs).

Kosten €199,- exclusief btw (voor groepen tot 12 personen).

Daarnaast is er een viertal boekjes beschikbaar met gebaren: basisgebaren, verzorging, pret maken en buitenleven. De boekjes kosten €7,95 inclusief btw per stuk. 

Beschrijving

Tijdens de workshop baby- en kindgebaren leren de ouders de beginselen van het gebaren met hun kind. Zij krijgen informatie over de historie van babygebaren en waarom het bijdraagt aan de taalontwikkeling van hun kind. Daarnaast probeer ik ongeveer 20-25 gebaren toe te lichten. De workshop kan los gegeven worden, maar kan ook dienen als toelichting wanneer met babygebaren gaat werken op de kinderopvang. De cursus duurt ongeveer 1,5 uur.

Doelgroep

Ouders van kinderen op een kinderdagverblijf of van gastouders.

Maximale groepsgrote +- 25 personen

Deelname en inschrijving

De training wordt op de kinderopvang locatie verzorgd.. 

Kosten €149,- exclusief btw (voor groepen tot 25 personen).

Daarnaast is er een viertal boekjes beschikbaar met gebaren: basisgebaren, verzorging, pret maken en buitenleven. De boekjes kosten €7,95 inclusief btw per stuk en kunnen na afloop van de cursus worden besteld. 

Over mij

Gediplomeerd pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau-4), docent peuterdans en docent baby- en kindgebaren. 

Ik geloof dat elk kind zijn eigen verhaal moet kunnen vertellen. Daarom richt ik me met childstale op activiteiten die het kind en de ouders helpen in de ontwikkeling van het kind.

 

Contact informatie

Child's tale
Gosia Prusak-Zanen
Velazquezstraat 14
1328 WB Almere

E-mail: gosia@childstale.nl
Tel: 0628853342
www: http://www.childstale.nl

 

Back to top