Kliederlab (1,5 -4 jaar)

Lekker creatief bezig zijn met je Dreumes of Peuter tijdens een gezellige les. Kliederen moet!

Kinderen van alle leeftijden profiteren erg van het bezig zijn met creatieve knutsel en speel activiteiten. Het gaat ons daarbij niet persé om het eindresultaat, maar vooral om de spannende en boeiende weg er naar toe! Deze ervaringen helpen om essentiele en benodigde vaardigheden te verkrijgen voor de rest van hun leven en het beste is kinderen HOUDEN van KNUTSELEN.

In de juiste omgeving en met leuke materialen is zjn de kinderen vrij om te ontdekken, proberen en hun eigen ideeën te testen. Wij weten dat het soms lastig is om deze omstandigheden thuis te creëren, maar daarom zijn wij er! 

Wat is Kliederlab

Eigenlijk spreekt de naam al voor zich, we gaan samen met de kinderen voelen, kijken en knutselen om iets leuks in elkaar te zetten. Daarbij mag het best een klieder boel worden, want Childstale heeft voor de allerkleinste overall's en voor de wat grotere kinderen schorten om te zorgen dat ze na het kliederen zo weer schoon zijn. 

We ontdekken samen wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen met alledaagse materialen, daarbij kiezen we zoveel mogelijk materialen die uw kleine niet in gevaar brengen. We leren de kinderen lijmen, scheuren en knippen en we leren ze om vieze handen te krijgen. Voor de ouders is het ook een leuk om met hun kind bezig te zijn en te socialiseren met de andere ouders. Na afloop heeft u thuis geen rommel!

"Ik wou graag iets samen doen met mijn kind" is een van redenen die ouders opgeven om aan de knutsellessen te beginnen. En samen iets creatiefs maken is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de band met uw kind.  

Een les

Een les draait meestal om een thema gerelateerd aan het jaargetijde of een speciale datum. De les begint met een ontdekkingsbox met voorwerpen gerelateerd aan het thema en/of waarmee geknutseld worden. Daarna gaan we aan de slag met knutselen en als de tijd het toestaat gaan we nog iets nieuws voelen (bijvoorbeeld warme sneeuw).

Een les duurt 60 min, het zal in het begin niet elk kind lukken om de hele tijd de concentratie vast te houden, daarom bestaat een les uit meerdere delen. Wel zien we vaak dat kinderen na een aantal keren geweest te zijn steeds geconcentreerder kunnen werken.

Prijs

De lessen kosten €3,- per les. We verkopen ook strippenkaarten van 5 lessen voor €10,-. Voor de lesden kunt u zich hier inschrijven (u moet zich eerst registeren en kunt daarna plekken reserveren in onze agenda. We kunnen de lessen betaalbaar houden door de samenwerking met KLEURinCULTUUR (op hun website staan nog allemaal andere leuke workshops voor kinderen en volwassenen) voor de lessen in de Artlab's, daarnaast starten we vanaf januari 2016 een samenwerking met de Schoor in Brede school het Meesterwerk.

Tijden en Locaties

Zie voor meer info het lesrooster.

 

 

 

 

Aanvullende informatie

Over mij

Gediplomeerd pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau-4), docent peuterdans en docent baby- en kindgebaren. 

Ik geloof dat elk kind zijn eigen verhaal moet kunnen vertellen. Daarom richt ik me met childstale op activiteiten die het kind en de ouders helpen in de ontwikkeling van het kind.

 

Contact informatie

Child's tale
Gosia Prusak-Zanen
Velazquezstraat 14
1328 WB Almere

E-mail: gosia@childstale.nl
Tel: 0628853342
www: http://www.childstale.nl

 

Back to top