STEAM lab

De STEAM labs zijn klasjes voorcreatievelingen die graag willen ontdekken. STEAM is een engelse term en staat voor Natuurkunde (Sceince), Technologie (Technologie), Bouwen (engeneering), Kunst (Art), Wiskunde (Math). De klasjes van STEAM lab richten zich op kinderen van 4-7 jaar. In de lessen staat een Thema uit Natuurkunde, Technlogie, Bouw of Wiskunde centraal en proberen we naast proefjes en spelletjes hier een mooi kunst project aan te verbinden.

Elke lab duurt 60 min en bestaat uit het ontdekken van een thema en er daarna op een creatieve manier iets moois mee maken. Er is hierbij veel ruimte voor het individuele kind om opeen speelse manier te ontdekken en op zijn eigen niveau iets moois te maken.

Kosten:  5 keer voor 10 Euro
Registreren: http://mijn.kliederlab.nl
Dagen en Tijden: zie Rooster

 

Alle labs gaan alleen door bij voldoende deelname.

Lekker creatief bezig zijn voor Kleuters tijdens een gezellige les. Kliederen moet!

Vanaf september 2016 organiseert Childstale naast de kliederlabs voor peuters nu ook kliederlabs voor kleuters. De basis is hetzelfde kliederen, knutselen, gezelligheid en leren staan centraal. Uiteraard worden de lesjes meer afgestemd op de Kleuterleeftijd en kan de kleuter deze grotendeels zelfstandiguitvoeren.

Kinderen van alle leeftijden profiteren erg van het bezig zijn met creatieve knutsel en speel activiteiten. Het gaat ons daarbij niet persé om het eindresultaat, maar vooral om de spannende en boeiende weg er naar toe! Deze ervaringen helpen om essentiele en benodigde vaardigheden te verkrijgen voor de rest van hun leven en het beste is kinderen HOUDEN van KNUTSELEN.

In de juiste omgeving en met leuke materialen is zjn de kinderen vrij om te ontdekken, proberen en hun eigen ideeën te testen. Wij weten dat het soms lastig is om deze omstandigheden thuis te creëren, maar daarom zijn wij er! 

Wat is Kliederlab

Eigenlijk spreekt de naam al voor zich, we gaan samen met de kinderen voelen, kijken en knutselen om iets leuks in elkaar te zetten. Daarbij mag het best een klieder boel worden, want Childstale heeft voor de allerkleinste overall's en voor de wat grotere kinderen schorten om te zorgen dat ze na het kliederen zo weer schoon zijn. 

We ontdekken samen wat voor leuke dingen je allemaal kunt doen met alledaagse materialen, daarbij kiezen we zoveel mogelijk materialen die uw kleine niet in gevaar brengen. We leren de kinderen lijmen, scheuren en knippen en we leren ze om vieze handen te krijgen. Na afloop heeft u thuis geen rommel! Ouders mogen mee om hun kinderen te begeleiden maar dit is niet noodzakelijk als uw kind 4 jaar of ouder is.

Een les

Een les draait meestal om een thema gerelateerd aan het jaargetijde of een speciale datum. De les begint met even een glas limonade, koekje of wat fruit zodat de kinderen uit school even bij kunnen komen. Daarna beginnen we aan het thema en/of waarmee geknutseld gaat worden en doen we tussendoor nog een spel of oefeningtje.

Prijs

De lessen kosten €3,- per les. We verkopen ook strippen kaarten van 5 lessen voor €10,-. Voor de lessen kunt u zich hier inschrijven (u maakt een account aan en kan in onze agenda daarna een les reserveren). We kunnen de lessen betaalbaar houden door de samenwerking met KLEURinCULTUUR (op hun website staan nog allemaal andere leuke workshops voor kinderen en volwassenen) voor de lessen in de Artlab's, daarnaast starten we vanaf januari 2016 een samenwerking met de Schoor in sommige scholen in Almere.

Tijden en Locaties

Zie voor meer info het lesrooster.

 

 

 

 

Opening van De Ruimtepoort en ArtLab Poort in Sterrenschool De Ruimte

Wat hebben kinderen nu en in de toekomst nodig? Dat staat centraal in de naschoolse activiteiten in Sterrenschool de Ruimte. Op woensdag 13 januari openen Stad & Natuur, 21 Toolkit en Kleur in Cultuur officieel hun naschoolse ruimtes in de school: natuur & technieklokaal De Ruimtepoort en ArtLab Almere Poort. Ook presenteren ze hun aanbod van 14.15 tot 16.15 uur met gratis workshops. De workshops zijn geïnspireerd op Star Wars, robots, de sterren en de ruimte.

Voor kinderen van alle leeftijden (van 1 tot 12 jaar) is er wat te doen deze middag! Ook ouders en leerkrachten zijn uitgenodigd voor deze gezellige middag. 21 Toolkit, Kleur in Cultuur en Stad & Natuur Almere presenteren met deze gratis workshops het nieuwe aanbod van 2016. Om 16.15 uur is er een officiële opening waarbij wethouder Frits Huis en alle partners het nieuwe seizoen inluiden en zowel De Ruimtepoort als ArtLab Poort openen. Dit wordt op een ludieke wijze geopend, waarbij de directeuren met een robot de strijd met elkaar aan gaan! Mis het niet!

Sterrenschool De Ruimte in het Homeruskwartier is de eerste Almeerse Sterrenschool. Deze is ontstaan uit een gezamenlijk initiatief van Stichting Prisma, de Almeerse Scholengroep ASG, Partou kinderopvang, welzijnsorganisatie De Schoor en de gemeente Almere. Daarnaast zijn ook Kleur in Cultuur, CKV Almere, 21 ToolKit en Stad & Natuur nauw betrokken bij de Sterrenschool en houden zich voornamelijk bezig met het naschoolse aanbod. Met het Sterrenschoolconcept geven de participanten een antwoord op wat kinderen nu en in hun toekomst nodig hebben. Ook sluiten ze aan bij wat gezinnen van deze tijd nodig hebben. De Ruimte is daarmee een school van de toekomst.

Sterrenschool De Ruimte
Nimfenplein 1, Almere Poort

Programma op 13 januari 2016 in Sterrenschool De Ruimte

14.15-16.15 uur Robotica en programmeren
Waarom zijn er robots in de Ruimte? Wat kun je deze robots leren en wat kun jij van ze leren? In De Ruimtepoort ga je aan de slag met coderen en programmeren. Kun jij robots jouw opdracht laten uitvoeren? Kom het ontdekken!

14.15-16.15 uur Films & Verhalen
Altijd al je eigen film willen maken? Helemaal weg van science fiction? In De Ruimtepoort kun je je eigen films en stripverhalen maken. Ga aan de slag met LEGO Moviemaker of maak je eigen stripverhaal!

14.15-16.15 uur Docking station maken
Wil jij ook je eigen Star Wars robot maken? Dat kan in de workshop volgende maand! Natuurlijk heeft je robot ook zijn eigen docking station nodig. Die maak je vandaag onder leiding van Erik Fakkeldij!

14.15-16.15 uur Ruimte voor creativiteit
Claudia Coone gaat creatief aan de slag met de kinderen en de ruimte.

14.15-16.15 uur ArtLab Poort
In ArtLab Poort wordt er kliederlab gegeven voor de peuters waarbij zij sterren gaan maken.

15.30-16.00 uur Muziektheater
Om 15.30 uur komt Gerard Poot met een mooie muziektheatervoorstelling en gaat met de kinderen zingen.

16.15 uur Officiële opening
Wethouder Frits Huis en de partners in Sterrenschool De Ruimte openen gezamenlijk op ludieke wijze officieel De Ruimtepoort en Artlab Poort! Zij strijden tegen elkaar in een heuse robot-battle! Mis het niet!

Speciaal voor de allerkleinste (1,5 t/m 4 jaar) organiseert Kliederlab i.s.m. Kleur in CultuurDe Schoor en Stichting Broodje Hagelslag een spetterend kerstfeest.

Inschrijven

Voorinschrijving is gesloten

Groep 11:00 uur is vol
Groep 12:30 uuir nog kaarten aan de deur, kom op tijd vol=vol 

Informatie

Kliederlab peuter (1,5 t/m 4 jaar) kerstfeest 19 december (in sterrenschool de ruimte) programma:

  • Groep 1 11:00 -12:30 uur
  • Groep 2 12:30 - 14:00 uur


Kunst in cultuur en Kliederlab organiseren 2 kunst en kliederactiviteiten:

  • Maak je eigen kerstboom
  • Maak van onze levensgrote kerstbomen een mooi kunstwerk


Irene van Bombi Music

  • Geeft een muziek workshop

 

Tussen door is er een lekker hapje van stichting Broodje Hagelslag.
En dat alles mede mogelijk gemaakt door de Schoor.

Locatie

Sterrenschool de ruimte
Nymfenplein 1
Almere Poort

Kosten €2,- per kind

Inschrijven is nodig vol=vol

 

U geeft een beurs, congress, festival maar er ontbreekt nog vermaak voor de kinderen. Wij kunnen (eventueel in samenwerking met andere partijen), een kliederEvent organiseren tijdens uw evenement. Een kliederparty tijdens uw evenement is een kunstige feestje, waarbij rondom uw thema knustel en klieder activeiteiten worden georganiseerd voor kinderen van 2-12 jaar.

Of u bent een kinderopvang of peuterspeelzaal en u wilt eens iets speciaals doen voor de peuters. Wij organiseren ook graag een Kliederlab lesje voor uw Peuters1

KliederEvents zijn gebaseerd op ons Kliederlab, en staan dus gerant voor een leuke, leerzame en kliederig feestje. Wij bespreken met u uw wensen en doen u dan graag een passend aanbod. Voor meer informatie neem contact op!

Een leuk verjaardagsfeestje voor peuters en kleuters is natuurlijk erg leuk, maar wel een hoop werk. Wij organiseren een super leuk verjaardagsfeestje bij u thuis op of locatie in almere en omstreken. 

Kliederlab

Het kliederlab zijn wekelijks terugkerende creatieve workshops waarbij er door peuters gekliederd en geknutseld wordt. Met deze ervaring kunnen wij feestje organiseren die geschikt zijn voor kinderen van 2 - 7 jaar.

Elk feestje krijgt een thema mee en bijvoorbeeld:

  • Circus
  • Frozen
  • Boerderij


Van begin tot eind

Of u nu liever het hele feestje uit handen geeft inclusief taart en catering of dat u ons alleen wil inzetten om verschillende workshops te geven er is veel mogelijk.. Heeft u intresse neem dan contact op via ons contact formulier.

Kom je ook naar het Broccoli Festival, 6 juni bij haddock(t'oor). Een super leuk ecologisch festival voor groot en klein. Er zijn Yoga workshops, dj's, een food area en nog veel meer. Wij geven ook een aantal workshops voor de kleinste kindjes, in de kids area.

Kaartjes met €5,- korting

Ik mag kaartjes voor €15,- aanbieden, normale prijs is €20,- in de voorverkoop. Stuur me een berichtje als je 1 of meer kaartjes wilt kopen

Broccoli festival: nieuw, duurzaam en inspirerend

Wij van het Broccoli festival vonden het tijd worden voor een duurzaam, inspirerend en fris festival. Gewoon voor leuke mensen zoals jij en ik.

Met je Peuter of Kleuter komen knutselen en kliederen in de herfstvakantie. Op 14 oktober zijn er extra losse lessen voor :

- Peuters om 10:00 uur
- Kleuters om 11:00 uur

Kosten €6,- per kind i.p.v. €7,50.

Peuter Klieder en knutsellessen zijn een leuke manier om samen met je kind lekker creatief bezig te zijn. De kinderen zijn bezig met hun zintuigen en fijne moteriek , terwijl het voor ouders een leuke gelegenheid is om met andere ouders met kinderen in de zelfde leeftijd in contact te komen. En de lessen zijn super gezellig. 

Inschrijven via http://www,childstale.nl/inschrijven (losse les) of stuur een mail naar gosia@childstale.nl.

Volgende week starten de klieder- en knutsellessen, heb jij al wel eens overwogen om ze te volgen maar weet je niet zeker of je peuter het leuk zal vinden?

Probeer dan de eerste week gratis een knutsel- en kliederles, schrijf je in voor de lessen en volg de eerste les vrijblijvend. U betaald pas voor de 10 lessen als u na de eerste les aangeeft door te willen gaan. 

Dus wilt u ook de leerzame en gezellige lessen samen met uw Peuter en/of Kleuter volgen in Tussen de Vaarten, schrijf je dan nu in voor:

Dinsdag 9 september 10:00 of 11:00 voor peuters*
Zaterdag 13 september 10:00 of 11:00 voor peuters en kleuters*

* indien er onvoldoende inschrijvingen zijn kunnen lessen worden samengevoegd

Schrijf je hier in

Actie 10% korting als u samen komt

Nog een leuke actie als je een vriend of vriendin kent die zijn/haar peuter of kleuter ook wil inschrijven en die gaat de cursus van 10 lessen volgen, dan ontvangt u 10% korting op 10 lessen  (€54,- ipv €60,-). Om uw vriend of vriendin over te halen krijgen zij zelf ook deze korting! Bij inschrijven even vermelden dat u gebruikt maakt van de "vriendenkorting".

Schrijf je hier in

Een mooi zelfgemaakt sensorybord maken waarmee uw kunt uren zal spelen.

Wat is een sensorybord

Een sensorybord is een bord met allerlei verschillende materialen zoals bijvoorbeeld: tapijt, stof, lint, spiegel en een fietrsbel. De bedoeling is dat een sensorybord meerdere zintuigen van uw baby aanspreekt. Tijdens deze gezellige workshop van 3 uur verdeelt over meerdere weken maakt u zelf een bord van 30 * 40 cm. Na afloop van de workshop heeft u een fantastisch stuk speelgoed voor uw baby, kleinkind.

Deze les kan gevolgd worden door iedereen die iets leuks wil maken voor een baby en ook leuk voor zwangere vrouwen. Uw baby mag u gewoon mee nemen, zij kunnen met het sensory speelgoed spelen in onze ruimte. 

Prijs

Cursus kost €25-,- voor 3 lessen inclusief materiaal, voor +- 1 uur per les.

 

 

Over mij

Gediplomeerd pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau-4), docent peuterdans en docent baby- en kindgebaren. 

Ik geloof dat elk kind zijn eigen verhaal moet kunnen vertellen. Daarom richt ik me met childstale op activiteiten die het kind en de ouders helpen in de ontwikkeling van het kind.

 

Contact informatie

Child's tale
Gosia Prusak-Zanen
Velazquezstraat 14
1328 WB Almere

E-mail: gosia@childstale.nl
Tel: 0628853342
www: http://www.childstale.nl

 

Back to top